Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Genopdag din historie – Det Grønne Museum

15. juni 2019 @ 11:00

26 % Historetime 18 % Grøn energi 21 % Gratis glæder 17 % Hippomobil 18 % Tankestarter

Det er ikke kun i moderne tid, vi har ledt efter alternative energikilder til transport. Omkring år 1900, da automobilet var en ung opfindelse, havde opfinderen Dan Barfoed la Cour udtænkt en mere “miljøvenlig” måde at udnytte hestekræfterne på. Sammen med smeden Hoffman udviklede han et løbebånd med hjul, rat og sæde. På løbebåndet travede en hest, og herfra overførtes kræfterne til hjulene. Fra et kurvesæde bag hesten styrede chaufføren køretøjet – og han kunne endda skifte mellem køretøjets to gear.

De to opfindere forestillede sig, at hippomobilen ville være særligt populær omkring hovedstaden, hvor de handlende kunne bruge den til at fragte deres varer ind i byen. Desværre for de to driftige herrer endte forsøget med, at de brugte længere tid på løbebåndet end hesten, og planerne blev skrottet.

Det har de dog ikke lært noget af på Det Grønne Museum i Norddjurs Kommune, og ud over at være godt for klimaet, giver opfindelse så også motion. Derfor har museet bygget en kopi af hippomobilen og inviterer alle til at komme forbi og prøve den og genopdage historien.

På Museernes Dag har du mulighed for at opleve, hvad flere af museerne i Region Midtjylland kan byde på, når de tilbyder et gratis offentligt arrangement. Dagen handler om at formidle unikke historier, som tilsammen kan bidrage positivt til at skabe grobund for et rigt kulturliv, der sætter værdifulde spor i både den enkelte borger og ude i verden.

Sted

Det Grønne Museum
Randersvej 4
Auning, 8963 Danmark
+ Google Map