Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Genopdag din historie – Kvindemuseet

15. juni 2019

GRATIS
32 % Kønsdebat 21 % Kulturhistorie 12 % Historietime16 % Tankestarter 19 % Aktivisme

EN KØN REDELIGHED!
– Genopdag Kvindemuseet

Hvad betyder køn i vores samfund? Hvorfor leger jeg med biler og ikke dukker? Hvad betyder det at være transkønnet? Hvad er normalt? Hvad er ’hen’? Hvordan har jeg det med min krop? Hvad er ligestilling? Har vi ligestilling? Hvad betyder det egentlig, om jeg er født som pige – eller om jeg er født som dreng? 
HAR DET BETYDNING?

Kvindemuseet i Aarhus byder velkommen i den dynamiske udstillingsplatform KØN REDELIGHED, som indsamler og formidler den levende kønsdebat og den kønnede kulturhistorie. Et rum for borgernes egne fortællinger om køn. Ligesom kvinders position i samfundet har ændret sig fundamentalt gennem de sidste årtier, har mændenes det også. Kulturarven hviler sine steder på gamle opdelinger mellem køn og roller, mens nutiden forventer friere udfoldelse af alle køn. Og køn har betydning. Kvindemuseet præsenterer en kvalificerende platform, der for et bredt publikum vil holde rede i historien, forskningen og i debatten om køn – og derigennem sætte gang i nytænkning og bevægelse.

På Museernes dag er der 
gratis adgang på Kvindemuseet.

Program:
14.00: AKTIVISTISK OMVISNING
– 

Kom og tegn dit køn eller lav dit eget demoskilt. Hør også historien om en af vores nyeste genstande i samlingen – en helt særlig kuglepen, som er lavet kun til kvinder. Den fås i begge pigefarver, lyserød og lilla, og har glimmer på. Den koster dobbelt så meget som den til mænd, og bag på pakken står der: ”Specially made to fit a woman’s hand” (…)

Tilmelding via e-mail på kontakt@kvindemuseet.dk


På Museernes Dag har du mulighed for at opleve, hvad flere af museerne i Region Midtjylland kan byde på, når de tilbyder et gratis offentligt arrangement. Dagen handler om at formidle unikke historier, som tilsammen kan bidrage positivt til at skabe grobund for et rigt kulturliv, der sætter værdifulde spor i både den enkelte borger og ude i verden.

Sted

Kvindemuseet
Domkirkepladsen 5
Aarhus C, 8000 Danmark
+ Google Map