Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Genopdag din historie – udstilling og minikulturfestival på Lemvig Museum

15. juni 2019 @ 14:00 - 16:30

GRATIS
24 % Poesi 26 % Visuel historiefortælling 19 % Kulturfestival 14 % Gratis glæder 17 % Historietime

D. 15. juni åbner Lemvig Museum udstillingen Trækfuglevej. Udstillingen er skabt af fotografen Kirsten Klein og kunstneren Steen Folmer Jensen, som er rejst i digteren Thøger Larsens fodspor. De har i to omgange boet og arbejdet på refugiet San Cataldo i Italien. Det gamle nonnekloster på bjergskråningerne ved Ravello blev i 1924 indviet som studiehjem for danske videnskabsmænd, kunstnere og “andre åndsarbejdere”. Hertil rejste digteren Thøger Larsen i 1925 og i 1927. Thøger Larsens digtsamling Søndengalm (1926) og til dels også hans sidste samling af noveller og digte Trækfuglevej (1927) er blevet til på baggrund af disse rejser.

I udstillingen sammenstilles Kirsten Kleins fotografier og Steen Folmers Jensens tegninger fra San Cataldo med digte og citater fra Thøger Larsens rejsebeskrivelser. Der indgår desuden video og lydoptagelser.

I forbindelse med udstillingsåbningen afholder museet en mini-kulturfestival med digtoplæsning, fortælling, musik og fællessang.

Arrangementet er gratis. Bestil en plads via e-mail til lm@lemvigmuseum.dk.

På Museernes Dag har du mulighed for at opleve, hvad flere af museerne i Region Midtjylland kan byde på, når de tilbyder et gratis offentligt arrangement. Dagen handler om at formidle unikke historier, som tilsammen kan bidrage positivt til at skabe grobund for et rigt kulturliv, der sætter værdifulde spor i både den enkelte borger og ude i verden.

Detaljer

Dato:
15. juni 2019
Tidspunkt:
14:00 - 16:30
Pris:
GRATIS
Begivenhed Kategorier:
, , , , ,
Begivenhed Tags:
, , , , ,

Sted

Lemvig Museum
Vestergade 44
Lemvig, 7620 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
https://www.lemvigmuseum.dk/