Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Genopdag din historie – Steno Museet

15. juni 2019 @ 11:00 - 16:00

GRATIS

28 % Rumrejse 14 % Historietime 26 % 60’er-nostalgi 10 % Månesyge 22 % Danskerfortællinger

Hvad lavede du, da vi landede på månen?

Månen fascinerer både kunstnere, videnskabsfolk og alle os andre. Den er det eneste himmelobjekt, hvis overflade vi kan ane med det blotte øje, og den er vores nærmeste nabo i solsystemet. Den er også det eneste sted uden for Jorden, hvor mennesket har efterladt et fodspor. Seks gange i alt har mennesket været på Månen, alle i perioden 1969-1972, og ved hjælp af mindre computerkraft end den smart-phone, du sikkert har i lommen.

Steno Museet i Aarhus fejrer 50-året for, at vi landende på månen første gang og har skabt en tidslomme fra 1969 i en mini-udstilling. Her kan du sidde i en 60’er stue, se TV-billederne fra månelandingen flimre og læse avis-reportager. Du får også øjenvidneberetninger fra danskere, der oplevede månelandingen på rejser, på børnehjem og i et telt med en radio.

Der er planetarieforestillinger kl. 12 og 14. Tag med på rejse ud i rummet. Første stop er månen.

På Museernes Dag har du mulighed for at opleve, hvad flere af museerne i Region Midtjylland kan byde på, når de tilbyder et gratis offentligt arrangement. Dagen handler om at formidle unikke historier, som tilsammen kan bidrage positivt til at skabe grobund for et rigt kulturliv, der sætter værdifulde spor i både den enkelte borger og ude i verden.

Detaljer

Dato:
15. juni 2019
Tidspunkt:
11:00 - 16:00
Pris:
GRATIS
Begivenhed Kategorier:
, , ,
Begivenhed Tags:
, , , , , ,

Sted

Steno Museet
C.F. Møllers Allé 2
Aarhus C, 8000 Danmark
+ Google Map